Υπηρεσίες ΙατρείουH Υγιεινή της Ευαίσθητης Περιοχής

H Υγιεινή της Ευαίσθητης Περιοχής

Η γυναικεία ευαίσθητη περιοχή χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα. Η σωστή υγιεινή και η περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής είναι από τις πιο σημαντικές καθημερινές υποχρεώσεις που δεν πρέπει καμία γυναίκα να αγνοεί.

Η ευαίσθητη περιοχή έχει ιδιαίτερη φυσιολογία, είναι αποικισμένη από τη φυσιολογική χλωρίδα και για να διατηρείται η κατάλληλη ισορροπία χρειάζεται συγκεκριμένη φροντίδα.
Είναι σημαντική η επιλογή ενός προϊόντος καθαρισμού με ελαφριά σύνθεση, που δεν θα διαταράσσει το PH της και δεν θα προκαλεί οποιαδήποτε ενόχληση (π.χ. κνησμό, καύσος κτλ). Σε συνδυασμό με άφθονο νερό και ήπιες κινήσεις εξασφαλίζεται καθαριότητα και ισορροπία σε καθημερινή βάση. Για να διατηρηθεί η υγιεινή στο σημείο είναι προτιμότερη η χρήση και η καθημερινή αλλαγή βαμβακερού εσώρουχου, το οποίο δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Το εσώρουχο θα πρέπει να αλλάζεται ακόμα και δύο φορές την ημέρα αν η γυναίκα αισθάνεται περισσότερη υγρασία, εργάζεται αρκετές ώρες, αθλείται.
Πρέπει να αποφεύγονται τα πολύ στενά παντελόνια, καλσόν, κολάν και τα στενά ή συνθετικά εσώρουχα. Απαιτείται προσοχή στο σκούπισμα μετά την τουαλέτα, αφού η φορά από πίσω προς τα μπρος μπορεί να μεταφέρει βλαβερά βακτήρια στον κόλπο.
Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να επικοινωνούν με το γυναικολόγο τους αν παρατηρήσουν ή αισθανθούν κάτι διαφορετικό, όπως κνησμό, καύσος, αυξημένα υγρά ή πόνο, ώστε να λάβουν τις σωστές οδηγίες. Ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο οι γυναίκες θα πρέπει να είναι προσεκτικές διότι το κολύμπι στη θάλασσα ή την πισίνα, η άμμος και η ηλιοθεραπεία με βρεγμένο μαγιό αποτελούν παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο γυναικολογικών λοιμώξεων, εμφάνισης δηλαδή κολπίτιδας, τραχηλίτιδας ή ουρολοίμωξης.

Close Zoom